top of page

Fredagsbloggen

Da jeg var 22 år satt jeg på flyet til Lanzarote. Jeg var en av de heldige som jobbet i Vero Moda kjeden som fikk være med når de nå åpnet markedet opp for Europa. Sol og varme fristet. Skulle bare være der et år. Ble i 10 år.

På Lanzarote traff jeg en dame som het Theresa hun var mye eldre en meg. Ja hun ble min mamma Theresa . Theresa var gift med en svenske som dessverre hadde gått bort. Det førte oss sammen. Etterhvert begynte hun å fortelle om hvorfor hun hadde så mange arr i fjeset og hvorfor hun gikk så rart.

Hun hadde vært gift før under Franco sitt regime .

Mannen hun giftet seg med da var en som slo og var ikke snill. Hun ble stadig truet og slått. Prøvde hun å rømme hjem til sine foreldre måtte de sende henne tilbake til mannen. Ellers kunne de bli arrestert. Tenk den følelsen da.!!! Historien ente med at en kveld Theresa kom hjem hørte hun at hennes mann var aggressiv og full. Han kom nærmere henne slo slo slo.

Slagene ble hardere og hardere. Theresa viste hun måtte komme seg bort. Hun hoppet ut fra 9 etasje. Knuste føtter og knær. Ble liggende 9 mnd på sykehuset. Dette skjedde akkurat da Franco døde i 1975 . Hun var lettet hun kunne skille seg. Hun traff sin store kjærlighet etterpå svensken.

Denne historien tenker jeg ofte på.

Derfor brenner jeg slik for våre medsøstre i India. Veien er lang og gå.

Og sammen hjelper vi dem. Du og meg.


Jeg har alltid likt svart. Svart kan vi bruke til allt. Theresa sa alltid til meg. Hege vent til du blir eldre. Da vil du se hva svart gjør med deg. Jeg er eldre nå. Vakre Theresa jeg elsker fortsatt svart. Jeg vet det ikke er en farge. For den finnes ikke i fargesirkelen. Men jeg elsker svarte bluser, svarte jakker og svarte bukser/skjørt. Så elegant. Så røft. Hvem har ikke en svart bluse, kjole, jakke i skapet?


Jeg mener selv jeg har laget den perfekte svarte blusen.

Den blusen du kan bruke til hverdag og fest. Sommer som vinter.


Kan styles til jeans. Sort bukse, skjørt eller shorts.

I bomull som er et naturlig matriale.

Bomull har mange egenskaper , er pustende og tar opp fuktighet. Fantastisk å ha på seg. Det kleber seg ikke til kroppen når du begynner å bli varm. Vår sorte bluse er i blokkprint. Det vakreste mønster. Har noen nydelige armer. Vide og gode med volang nederst.


Armene har og en strikk. Så skal man spise eller ta oppvasken, kan man bare brette opp armen til albuen. Den står der og er like fin. Dette var nøye gjennom tenkt da jeg designet modellen. Hvor mange middager hadde jeg ikke vært på der den vide armen ble sølete. Det irriterte meg hver gang.

Så her er vår vakre Laia.

Kun laget i begrenset antall . Har kun 8 igjen.

Blir en av dem din?

Så hver gang jeg tar på meg min svarte bluse, tenker jeg på Theresa. Derfor var det fint å også fortelle hennes historie. For vakre Theresa du vil aldri bli glemt❤️


Ha en nydelig fredag❤️


Kjærleik Hege


241 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Комментарии


bottom of page