top of page

Fredagsbloggen

Jeg prøver å designe nye produkter for hver sesong. Begynte med kjoler, så fikk vi bluser , i høst kom jakken , og det er den vi skal snakke om idag.


I vår/summer kolleksjonen, har jeg laget 2 jakker. Vi bor i et land der jakker blir veldig mye brukt. Jakkene vi hadde i høst ble solgt ut på 2 dager. Ikke til å tro. Tusen takk til alle dere som har kjøpt en jakke hos TURBANLOVE+SISTER❤️. Det at de føyk ut så fort fortalte meg at ja Hege, du må designe flere jakker. Og det har jeg gjort. så idag vil jeg snakke om vår Vintage Kantha jakke❤️

Det å finne de perfekte vintage stoffene ligger det masse arbeid i, faktisk en hel arbeidsdag.I India har de egne markeder der de selger dem. Og det er super viktig å studere hvert stoff nøye. For oss var det som julaften da vi så de vakre stoffene ligge foran oss. Nå da vi endelig hadde plukket ut de vi ønsket oss. Må de selvfølgelig på en grundig vask.

Hvorfor kaller vi det Vintage Kantha Stoffer?

Fra gammelt av var det helt naturlig at damene tok vare på sine favoritt klær når de var slitt. Slik at de kunne brukes igjen.

Kantha er en eldgammel sytekknikk som har røtter fra nettopp India. Det er en form for broderi som utnytter tråklesting for å skape vakre mønstre og design. Tradisjonelt ble Kantha broderi brukt som en bærekraftig praksis for å resirkulere gamle tekstiler. Tenk på det, musikk i mine ører.

Dette ville jeg ha som jakker. Stoffene hadde vi. Og da gjenstod bare jakken. Jeg elsker jakker som har gode lommer, belte i livet men som også kan brukes uten. Inspirert av kimonoen ble jakken skapt.

Jeg er så fornøyd. For dette er jakken du kan bruke til alt. Over kjolen, til dongri, til og fra trening. Hverdag som fest .


At jakken også har havnet på Vakre Bjørg Thorhallsdottir på tv2 sitt Program Sofa ble jeg veldig glad for.


For hver og en av disse jakkene er unikre, vakre og kun 1 av hver. Akkurat som deg.


Håper du vil ta turen innom å se på dem. De går unna så du må ikke vente lenge.


God fredag og helg❤️


Kjærleik Hege

130 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comments


bottom of page