top of page

Fredagsbloggen

Hei gjengen!

Jeg har noe på hjerte som jeg svært gjerne vil dele.

Jeg jobber i to bransjer som hele tiden får fokus på seg når det gjelder miljø. Man skal helst ta tog før fly. Flyskam. Husk ikke kjøp for mye klær ect. Kjøp brukte klær. Klesskam.

Men ingen nevner leke industrien. Det er så rart. Jeg er som sagt Tvillingsmamma til gutter på 10 år. Lekerommet er fullt av paw patroll, hulken, speiderman, actionman alt i plastikk. Og ikke nok med det. De er like fine. Men nå er gutta krutt blitt så store og ikke leker mer med dem. Vi prøver å selge. Ingen vil kjøpe.

Å ta bevisste valg er alltid bra. Jeg har kjøpt omtrent alt jeg har her hjemme brukt. Da jeg igjen skulle ut i mote industrien var det bevisste valg på :Hvem syr klærne?Hvordan blir de laget, og hva gjør de bra for ModerJord ? Vi er heldige som bor i Norge. Og kan motta hjelp på Nav hvis vi mister jobben. Det kan ikke mine medsøstre i India feks.. De trenger deg og meg.

De lager klærne på en forsvarlig (slowfashion) måte, håndlaget med kjærlighet som du kjenner når du tar dem på. Uten deg og meg slukner smilene, stoltheten deres. Vi feiere alt i vår lille systue. Gode karakterer hos barne. Første lønning. Vi er en familie.

Har du forresten vært inne og sett på den nye jakken vi har laget. Den kan brukes begge veier. Altså du får 2 jakker i 1.
Når det gjelder fly er hele flybåren der jeg jobber ny.Slipper ut mindre CO2 enn andre flyselskaper. Må allikevel betale en haug i milljøavgift på lik linje som et flyselskap med gamle fly. Hvor er rettferdigheten i det?

Tilbake til lekene. Det er sikkert mange som sitter med et overskudd av plastleker. Vi skal bruke påsken til opprydding på barnerommet. Selge de leker som står og samler støv. Barna skal være med. På denne måten tror jeg , jeg lærer dem og ta vare på sine ting og at de kan gå i arv til andre.

Gi beskjed vist du ønsker å se på det Oskar & Olai har tilsalgs.

Dette var bare noen tanker, nå tilbake til systuen det TURBANER, skal sys❤️

Ønsker dere alle en fin helg❤️


Kjærleik Hege
87 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Коментарі


bottom of page